Kaip suprojektuoti vonios kambarį, jog būtų sutaupoma kuo daugiau erdvės?
Patalpinta
Lapkričio 15d.
2019

Kaip suprojektuoti vonios kambarį, jog būtų sutaupoma kuo daugiau erdvės?

Jeigu turite nedidelį vonios kambarį, tai itin logiškas troškimas savo vonios erdvę vizualiai padidinti ir kiek įmanoma labiau išnaudoti. Vis dėlto, vonia tai kambarys, kuriame praleidžiame iš ties sąlyginai daug laiko, todėl vonios kambario įrengimui turėtų būti skiriamas didelis dėmesys.

 

Štai keletą idėjų bei taisyklių, kurių turėtumėte laikytis, norėdami sukurti vizualiai didesnę vonios kambario erdvę:

1. Sienų plyteles ar dažus pasirinkite iš švelnių spalvų. Geriausi atspalviai nuo baltos iki kreminės, taip sukursite didesnės erdvės iliuziją. Geriausia vonioje laikyti dviejų - triejų spalvų taisyklės.

2. Rinkinės stiklines sieneles. Turite vonią/dušą viename, rinkinės ne užuolaidas, o stiklinę vonios sienelę. Jeigu turite dušą, tai taip pat rinkitės ne užuolaidą, o stiklinę sienelę. Pasirinkimas yra iš ties didelis. Puikus pasirinkimas būtų Radaway gamintojas, kuris siūlo itin platų ir itin kokybišką dušo kabinų ar jų sienelių pasirinkimą.

3. Kuo didesnis veidrodis tuo geriau. Rinkitės tokį veidrodį, kuris kiek įmanoma labiau eis tiek vertikaliai, tiek horizontaliai.

4. Atlaisvinkite grindis. Rinkitės pakabinamus klozetus (kurie atrodo itin stilingai! Galite pasirinkti ir vietą taupantį, 50 cm. ilgio klozetą), pakabinamą praustuvą ar stalviršį su pastatomu praustuvu. Tokiu būdu grindys bus laisvos.

5. Jeigu kambaryje norite daugiau vietos daiktų sandėliavimui, tai virš praustuvo galite pasikabinti spintelę su veidrodžiu. Geriausia, jeigu spintelė būtų nišoje, tokiu būdu vonios kambarys atrodys erdvus ir neapkrautas. Dar galite pasirinkti pastatomą ant stalviršio praustuvą, po stalviršiu galite pakabinti papildomas lentynas su dėžutėmis. Taip pat išnaudokite durų erdvę. Jeigu durys varstomos į vonios kambario vidų, o ne į išorę, tai ant sienos ar durų įmontuokite kabliukus. Ant jų galite kabinti rankšluosčius ar chalatus. Arba galite pasikabinti pailgus medžiaginius maišelius, kuriuose galite laikyti higienos priemones.

6. Norite, jog Jūsų vonios kambaryje stovėtų skalbimo mašina, tačiau nerandate jai vietos? Sprendimas yra – praustuvas ant skalbimo mašinos. Nors šis sprendimas prie vizualaus Jūsų vonios kambario dizaino sumažinimo ir neprisidės, tačiau turėsite tikrai gerą praktišką sprendimą – drabužių skalbyklę ir praustuvą du viename.

7. Jeigu norite dušo kabinos, tačiau nėra vietos durų varstymui, tada rinkitės stumdomas ar su lankstomomis duris. Dar geriau, jeigu turite nišą. Jums tiesiog reiks įsigyti nišines dušo duris. Tai kiek pigesnis variantas, nes jau turite tris sienas.

8. Jeigu norite rankšluosčio džiovintuvo, tai laikykitės vertikalumo taisyklės. Rinkinės tokius džiovintuvus kurie eitų į aukšti, keletas iš tokių alternatyvų galėtų būtų Instal Projekt gamintojo Belti arba Primavera rankšluosčių džiovintuvai. Taip pat rinkitės rankšluosčių džiovintuvų kaitinimo elementus su paslėptu laidu. Taip vonios kambarys atrodys tikrai apgalvotas, estetiškas ir švarus.

 

Turite daugiau klausimų? Drąsiai kreipkitės konsultacijai el. paštu info@stilingavonia.lt  arba telefonu +370 (6) 824 0837 arba atvykę į saloną adresu Konstitucijos pr. 14, Vilnius .