Kas yra termostatinis maišytuvas?
Patalpinta
Lapkričio 14d.
2019

Kas yra termostatinis maišytuvas?

Termostatiniai maišytuvai yra esminiai santechnikos gaminiai vonios kambaryje, jeigu norima maksimalaus patogumo, saugumo ir ekonomiškumo. Vartotojas pradėjęs naudotis termostatiniu maišytuvu, paprastai ties juo ir pasilieka ateityje įsirenginėjant kitą vonios kambarį.

Taigi, kas tas termostatinis maišytuvas? Termostatinis maišytuvo pagrindinė funkcija – Jūsų pageidaujamos vandens temperatūros palaikymas. Ši maišytuvo funkcija apsaugo nuo staigaus vandens temperatūros pokyčio. O tai puiku, nes greitai pamirštumėte ką reiškia rankinis vandens temperatūros karščio nustatymas. O visų geriausia dalis – netikėtam nusiplikymui tarsite ate ate!

Kaip veikia termostatinis vandens maišytuvas? Termostatinis maišytuvas paima ir sumaišo karštą ir šaltą vandenį iki Jūsų pasirinktos temperatūros bei reaguoja į netikėtus slėgio ar temperatūros pokyčius, iš naujo sureguliuodamas karšto ir šalto vandens srautą. Jeigu nutrūktų šalto vandens tiekimas, termostatinio maišytuvo vožtuvai automatiškai išsijungtų.

Termostatinio maišytuvo privalumai.

Termostatinis maišytuvas gali būti naudojamas patalpose, kuriose yra tiek aukštas, tiek žemas vandens slėgis, tačiau norint naudotis karštu ir šaltu vandeniu, slėgiai turi būti vienodi.

Maišytuvas suteikia maksimalaus saugumo, kadangi su rankenėle užfiksuojate pageidaujamą vandens temperatūrą, kuri nekinta.

Kitas privalumas – patogumas. Vandens temperatūra visada išlieka pastovi, todėl galite atsipalaiduoti ir mėgautis vandens procedūromis. Kai maišytuvas išjungiamas ir vėl įjungiamas, vandens temperatūrą išlieka nepakitusi.

Ekonomiškumas yra kitas ryškus termostatinių vandens maišytuvų savybė. Nereikia ilgai leisti vandenį ir laukti kol atitekės pageidaujamos temperatūros vanduo.

Termostatinio maišytuvo trūkumai.

Termostatinis dušo maišytuvas Jums netiks, jeigu mėgstate ypač šaltą, kontrastinį dušą. Yra paduodamas šaltas vanduo, tačiau jis nėra toks šaltas kaip su įprastu dušo maišytuvu.

Taip pat termostatiniai dušo maišytuvai yra brangesni nei paprasti, tačiau maišytuvas iš ties taupo išleidžiamo vandens sąnaudas, todėl įrenginys tikrai atsipirks.

 

  • Termostatinius vonios maišytuvus galite rasti paspaudę čia.
  • Termostatinius dušo maišytuvus galite rasti paspaudę čia.
  • Termostatinius dušo maišytuvus su stoveliu galite rasti paspaudę čia.

Turite daugiau klausimų? Drąsiai kreipkitės konsultacijai el. paštu info@stilingavonia.lt arba telefonu +370 (6) 824 0837 arba atvykę į saloną adresu Konstitucijos pr. 14, Vilnius .